Afspraak en behandeling

Nadat we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik u een bevestiging en intakeformulier per mail toe. Wanneer u het intakeformulier heeft ingevuld, ontvang ik deze graag uiterlijk 3 dagen voor het eerste consult. Dit kan per mail of post.

 

1ste consult

Tijdens het 1ste consult nemen we het intake formulier door. Verder onderzoek bestaat uit:

  • Diagnose van de tong en pols volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) en de Ayurveda
  • Een lichamelijk onderzoek, bijvoorbeeld van de beweeglijkheid van de buikorganen, inspectie van de huid en de nagels
  • Het meten van de acupunctuurpunten op handen en voeten volgens de Electro Fysiologische diagnostiek (EFD)

Vervolgens worden de onderzoek uitslagen met elkaar geïntegreerd en probeer ik een verklaring te vinden die de klachten kunnen veroorzaken. Met deze informatie wordt er gekeken welke middelen de klachten kunnen verminderen en dit wordt weer gecontroleerd op de acupunctuurpunten.

 

Behandelplan

Aan de hand van de bevindingen wordt een behandelplan opgesteld en met u besproken. De behandeling bestaat meestal uit een combinatie van een aantal middelen (3 à 4). Dit kunnen homeopathische middelen, kruiden en/of orthomoleculaire supplementen (vitaminen, mineralen, enzymen, vetzuren) zijn. Daarnaast krijgt u individuele voedings- en leefstijladviezen, zodat u zelf kunt werken aan uw gezondheid.

 

Vervolgconsult

Na 6-8 weken komt u terug voor controle en wordt het resultaat besproken. Tijdens het vervolgconsult wordt weer een volledig onderzoek uitgevoerd en gecontroleerd wat het behandelplan heeft gedaan. De therapie wordt indien nodig aangepast. Het aantal consulten is mede afhankelijk van de complexiteit en duur van uw klachten. Een behandeling bestaat gemiddeld uit zo’n 3 consulten.

 

Binnen 14 dagen krijgt u een verslag van mijn bevindingen toegestuurd.

In verband met de privacy laat ik u de keuze of u dit rapport overhandigt aan uw huisarts of andere behandelaars.

 

Toestemming behandeling ouders van minderjarige

Om uw kind onder de 12 jaar te mogen behandelen, is er schriftelijke toestemming nodig van beide ouders/ verzorgers/ voogden. Indien uw kind tussen de 12 jaar en 16 jaar is, is er tevens van uw kind zelf schriftelijke toestemming nodig. Wilt u bij uw eerste afspraak, het onderstaande formulier ingevuld meenemen of een ingevuld formulier samen met de intake formulieren mailen?

 

Toestemmingsformulier Behandeling Minderjarige
PDF – 731,1 KB 414 downloads